Europese Nationale Ethiek Commissies bijeen op 10-11 mei in Den Haag

Datum: 02 mei 2016.

Op 10 en 11 mei 2016 vindt voor de 21ste keer het NEC-Forum plaats. Het NEC-Forum is een Europees platform, dat bestaat uit vertegenwoordigers van 28 National Ethics Councils uit de EU. Doel van het Forum is uitwisseling van kennis, het bevorderen van netwerkcontacten en samenwerking rondom bio-ethiek en overheidsbeleid. Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) organiseert dit jaar in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU de jaarlijkse conferentie van het NEC-Forum in Den Haag.

Tijdens de conferentie zullen toonaangevende (internationale) wetenschappers en jonge talentvolle onderzoekers voordrachten houden over de volgende vier thema’s:

  1. Ethiek van e-Health: privacy en medicalisering, met name van jonge mensen;
  2. Ethische kwesties bij dementie: vroege diagnose en zorg voor dementerenden;
  3. De toekomst van technologie, zoals het aanbrengen van veranderingen aan genen;
  4. Welke Europese waarden er worden gedeeld binnen de EU

Deelname aan het NEC-Forum is op uitnodiging. Daarnaast zijn er enkele vrije plaatsen beschikbaar voor Nederlandse belangstellenden. Heeft u interesse, laat het dan weten aan het CEG, via een mail aan NECForum2016@minvws.nl.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
raadRVS
@raadRVS
Twee keer een half uur bewegen zal juist een verlichting geven. Er komt meer rust in de klas. Het is belangrijk dat… twitter.com/i/web/status/1…
@raadRVS retweeted
Michel Rog
@michelrog
College in Tweede Kamer van Erik Scherder nav rapport #plezierinbewegen van ⁦@Onderwijsraad⁩ ⁦@NLsportraad⁩ ⁦… twitter.com/i/web/status/1…
Alle tweets

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving gebruikt cookies voor het goed laten functioneren van de site en voor het registreren van de bezoekers. Om door te gaan zijn de functionele cookies noodzakelijk.

Onderaan elke pagina is een link naar onze privacy policy te vinden.