Europese Nationale Ethiek Commissies bijeen op 10-11 mei in Den Haag

Datum: 02 mei 2016.

Op 10 en 11 mei 2016 vindt voor de 21ste keer het NEC-Forum plaats. Het NEC-Forum is een Europees platform, dat bestaat uit vertegenwoordigers van 28 National Ethics Councils uit de EU.

Doel van het Forum is uitwisseling van kennis, het bevorderen van netwerkcontacten en samenwerking rondom bio-ethiek en overheidsbeleid. Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) organiseert dit jaar in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU de jaarlijkse conferentie van het NEC-Forum in Den Haag.

Tijdens de conferentie zullen toonaangevende (internationale) wetenschappers en jonge talentvolle onderzoekers voordrachten houden over de volgende vier thema’s:

  1. Ethiek van e-Health: privacy en medicalisering, met name van jonge mensen;
  2. Ethische kwesties bij dementie: vroege diagnose en zorg voor dementerenden;
  3. De toekomst van technologie, zoals het aanbrengen van veranderingen aan genen;
  4. Welke Europese waarden er worden gedeeld binnen de EU

Deelname aan het NEC-Forum is op uitnodiging. Daarnaast zijn er enkele vrije plaatsen beschikbaar voor Nederlandse belangstellenden. Heeft u interesse, laat het dan weten aan het CEG, via een mail aan NECForum2016@minvws.nl.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Dieger ten Berge
@DiegertenBerge
Rapport "de zorgagenda voor een gezonde samenleving" van @raadRVS. Ook relevant voor het lokaal bestuur!… twitter.com/i/web/status/8…
@raadRVS retweeted
Wim Gorissen
@GorissenWim
Verantwoording afleggen moet weer in dienst komen te staan van het dragen van verantwoordelijkheid voor kwaliteit v… twitter.com/i/web/status/8…
Alle tweets