Bijeenkomst Evidence-based werken in verpleeghuizen

8 maart 2018, 12:30 - 16:30 | Dit agendabericht hoort bij het advies Zonder context geen bewijs

Locatie: Vilans, Catharijnesingel 47 (7de etage), Utrecht

Op donderdag 8 maart 2018 vindt de bijeenkomst Evidence-based werken in verpleeghuizen plaats. Deze bijeenkomst is onderdeel van het Kennisprogramma Waardigheid en trots, dat in februari 2017 is gestart. Het kennisprogramma richt zich op het verbreden en verdiepen van de ontstane kennis uit Waardigheid en trots-projecten. Op deze manier draagt het programma bij aan evidence-based werken in de verpleeghuissector. Dit werken op basis van onderbouwde kennis is echter niet zo eenvoudig: wat effectief is in de ene praktijk is dat niet zomaar in de andere praktijk. En wat relevant is voor de professional staat soms haaks op de wensen van een cliënt. Hoe kun je als organisatie de beschikbare kennis en ervaring over dit onderwerp op een goede manier benutten?

In de bijeenkomst nemen prof. dr. Mirella Minkman (Vilans) en dr. Willem-Jan Meerding (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, projectleider van het rapport Zonder context geen bewijs) u mee in de achtergrond van evidence-based werken: wat is het en wat is de waarde ervan? Vervolgens schetsen we aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe evidence-based werken invulling kan krijgen in de verpleeghuissector. Daarbij gaan we – op een interactieve manier – gezamenlijk in gesprek over uw ervaringen met evidence-based werken in de dagelijkse praktijk. Wat zijn afwegingen bij evidence-based werken en hoe pak je dit het beste aan? Welke (on)mogelijkheden zijn er?

Voor wie?
Leidinggevenden en medewerkers van verpleeghuizen die betrokken zijn bij het programma Waardigheid en trots en geïnteresseerd zijn in evidence-based werken.

Programma
12.30 – 13.00 uur Inloop met lunch
13.00 – 15.00 uur Plenaire presentatie prof. dr. Mirella Minkman en dr. Willem-Jan Meerding
15.00 – 16.00 uur Interactieve workshop
16.00 – 16.30 uur Plenaire terugkoppeling

Datum, tijd en locatie
Datum: Donderdag 8 maart 2018
Tijd: 12.30 – 16.30 uur
Locatie: Vilans, Catharijnesingel 47 (7de etage), Utrecht

Meer informatie en aanmelden
Meld u hier online aan voor de bijeenkomst. Aanmelden is kosteloos.
Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Waardigheid en trots op 030 789 2510 of per mail aan info@waardigheidentrots.nl.
Lees meer over het Kennisprogramma Waardigheid en trots

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Hoe emanciperende technologie de kloof tussen cans & cannots kan verkleinen. Het artikel in @DeGroene van Sacha Hil… twitter.com/i/web/status/9…
@raadRVS retweeted
WRR
@WRRDenktank
De gezamenlijke nieuwsbrief adviesraden staat nu online met column van Michael van Praag @NLsportraad en een overzi… twitter.com/i/web/status/9…
Alle tweets