Aanbieding RVS-advies Verlangen naar samenhang

Datum: 06 april 2016.

Op dinsdag 26 april a.s. brengt de RVS het advies uit, getiteld: Verlangen naar samenhang. Over systeemverantwoordelijkheid en pluriformiteit.

Systeemverantwoordelijkheid is een veel gebruikte term om de rol van de rijksoverheid te duiden. Zeker als het gaat om het domein van zorg en maatschappelijke ondersteuning. Biedt dit begrip de gewenste duidelijkheid over de rolverdeling tussen (rijks)overheid en andere partijen? De Raad bespreekt het denken in termen van systemen, waarin ordening, integraliteit en samenhang uitgangspunten zijn. Dat is moeilijk te verenigen met maatschappelijke pluriformiteit als waarde die uiteenlopende wensen en noden van burgers centraal stelt. De Raad pleit daarom voor een ander perspectief op sturing en organisatie van zorg en maatschappelijke ondersteuning.

De presentatie van het advies vindt plaats op dinsdag 26 april a.s. van 14.30 tot 17.00 uur in Pulchri, Lange Voorhout 15 in Den Haag. Heeft u belangstelling om hierbij aanwezig te zijn? Meldt u zich dan aan via i.deprieelle@rvens.nl, o.v.v. uw naam en de organisatie waar u werkt.

  • Google+
  • LinkedIn
Recente tweets Uitklappen Inklappen
@raadRVS retweeted
Pieter Hilhorst
@Pieterhilhorst
Hoe emanciperende technologie de kloof tussen cans & cannots kan verkleinen. Het artikel in @DeGroene van Sacha Hil… twitter.com/i/web/status/9…
@raadRVS retweeted
WRR
@WRRDenktank
De gezamenlijke nieuwsbrief adviesraden staat nu online met column van Michael van Praag @NLsportraad en een overzi… twitter.com/i/web/status/9…
Alle tweets