23 mei Publicatie en presentatie bundel 'Jongeren en het zorgen voor hun morgen'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie The Student Hotel, Hoefkade 9, 2526BN Den Haag

Zet in mijn agenda

Veertien adviesraden voor regering en parlement maken zich zorgen over én willen zorgen voor de toekomst van jongeren (0-27 jaar). Zijn huidige en toekomstige jonge generaties nog wel verzekerd van een (mooie) toekomst? Er zijn zorgen, maar er is ook enthousiasme en inspiratie om met jongeren en hun toekomst aan de slag te gaan. Daarover hebben de adviesraden een inspiratiebundel gemaakt. De artikelen in de bundel zijn in samenspraak met jongeren van verschillende achtergronden tot stand gekomen

Publicatie

Op 23 mei publiceren en presenteren de adviesraden de bundel en gaan zij in gesprek met jongeren, beleidsmakers, politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties over de toekomst van jongeren. 
U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten over dit belangrijke thema.

Programma

Dagvoorzitter: Yasmin Ait Abderrahman, vicevoorzitter FNV Young & United 

14:30   Ontvangst
15:00   Spoken word
 
Amara van der Elst
15:05   Presentatie bundel 
Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en Maurice Knijnenburg, voorzitter Nationale Jeugdraad  
15:30   Aanbieding bundel (video)
Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
15:35   Panelgesprek met jongeren en beleidsmakers over thema’s uit de bundel 
Inge Vossenaar, directeur-generaal OCW; Quin Blokzijl, voorzitter JOB; Bjorn Blom, bestuurslid ISO en anderen.
16:10   Reflectie 
Prinses Laurentien van Oranje, directeur en oprichter Number 5 Foundation
16:25   Zang 
Moraya Lopez de Haan
16:30   Borrel en gelegenheid tot napraten

Aanmelden

Meld u aan via deze link: Registratie | Publicatie en presentatie Jongerenbundel (yellenge.nl). Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Deelnemende organisaties

Sociaal-Economische Raad; Nederlandse Sportraad; Raad voor Volksgezondheid & Samenleving; Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming; Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid; Raad voor het Openbaar Bestuur; Raad voor de leefomgeving en infrastructuur; Gezondheidsraad; Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie; Adviesraad Migratie; Raad voor Cultuur; Raad voor Dierenaangelegenheden; College ICT-toetsing. Daarnaast is er op verzoek van de Onderwijsraad ook een bijdrage van vier jongerenonderwijsorganisaties, namelijk: het Landelijk Aktie Komitee Scholieren, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, Landelijke studentenvakbond en Interstedelijk Studenten Overleg.