09 mei Werkconferentie WHO CARES Community of Practice 9 mei 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
De Amstelhoven, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

WHO CARES Community of Practice organiseert op 9 mei haar eerste werkconferentie. Op deze conferentie kunt u meedoen aan workshops, gaat u op werkbezoek bij inspirerende projecten en leert u meer over financiering, technologie, bewonersinitiatieven en diversiteit. Met medewerking van onder meer Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Gijsbert van Herk (Humanitas) en Kees van der Burg (directeur generaal Langdurige Zorg VWS). Kijk hieronder voor het programma en klik hier om u aan te melden.

Programma

Opening
Floris Alkemade (Rijksbouwmeester), Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Stichting Humanitas) en beeldende inspiratie door kunstenaarscollectief TAAK.

Stimuleringsregeling wonen en zorg
Een uitgebreide toelichting op de nieuwe stimuleringsregeling van VWS (per april 2019) die er op gericht is om nieuwe wooninitiatieven te helpen bij de financiering. De workshop wordt gegeven door Frank van der Voort (RVO).

Lab publieke domotica
Een verkenning van de rol van technologie voor nieuwe vormen van wonen en zorg. Welke kansen biedt het voor preventie en zorg in de woning, maar ook voor de openbare ruimte? Een verkenning met medewerking van o.m. Bert Thjie (Rijtjeshuis past de zorg).

Talkshow diversiteit
Talkshow onder leiding van Jasper Klapwijk en Rutger Oolbekkink (WHO CARES). Met medewerking van, Alida Landbrug (wooncoach), Monique Biloro (Mark_Us familiehuis) en Harry Moeskops (Stichting Geron en Woonsaem).

Lunch in DE KAS
Tijdens de fair chain lunch staat de geüpdatet versie van de tentoonstelling van WHO CARES opgesteld in DE KAS op de binnenplaats van het Corvershof.

Werkbezoek wooncoöperatie Oostelijke eilanden
Hoe wordt wonen en zorg voor ouderen gecombineerd? Een voorbeeld hiervan is de Akropolistoren (Zeeburgereiland). Ben van Essen (Nederland zorgt voor elkaar) vertelt tijdens het werkbezoek meer over succes- en faalfactoren voor bewonersinitiatieven.

Op zoek naar geld
Voor veel mensen is het zorgstelsel en financieringsstromen totaal onoverzichtelijk. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw initiatief? In deze workshop wordt het stellen van heel veel vragen aangemoedigd. Onder leiding van John Reimerink (Ilfa treasury support) en Lars Mosman (Dubbel-L, Bloemkoolburenbond, Almere).

Locatie als struikelblok voor initiatieven
Hoewel veel gemeenten nieuwe (bewoners)initiatieven van wonen en zorg enorm toejuichen, blijkt de locatie om zo'n initiatief in de praktijk een struikelblok. Welke gemeenten en maatschappelijke organisaties kunnen met een locatie bijdragen aan de oplossing van dit probleem?

Rondleiding op het terrein van de Amstelhoven
Dit prachtige besloten terrein met statige gebouwen naast de Hermitage biedt onderdak aan een breed scala van maatschappelijke innovatieve organisaties. Na een toelichting door Andries Driessen gaan we bij vier organisaties op bezoek. Dokters van de wereld helpt mensen zonder verblijfspapieren. In het Huis van de Tijd, een initiatief van Annemei The, staat het dagelijks leven met dementie centraal. Cordaan biedt verschillende vormen van wonen met zorg en tijdelijk verblijf.

Afsluiting met initiatiefnemers WHO CARES
Kees van den Burg, directeur generaal langdurige zorg (ministerie VWS) reflecteert op de dag. We sluiten de conferentie af met een borrel.

Kijk voor meer informatie op de website van WHO CARES.